Ženski pevski zbor Biser je nastal leta 2002 v okviru kulturnega društva Lotos.

Z rednimi nastopi rade obogatimo kulturno življenje v domačem okolju. V svoji bogati zgodovini smo večkrat nastopale na revijah na regionalni ravni in si s svojim zavzetim delovanjem v svoji okolici zagotovile sloves ene najkakovostnejših tovrstnih pevskih zasedb.

Pevke ženskega zbora Biser se rade odpravimo tudi na gostovanja. V Rimu smo nastopile na povabilo veleposlanice Sv. sedeža v Vatikanu, gostovale smo na Hvaru, Korčuli, v Splitu ter Trogirju. Na povabilo evropske poslanke Romane Tomc smo nastopile v Bruslju ob dnevu državnosti. Leta 2019 smo se odpravile na Kanarske otoke, kjer smo v sodelovanju z domačimi zbori nastopile na Tenerifu in Gran Canariji. Slovensko pesem rade ponesemo tudi v zamejstvo – sodelujemo z zamejskimi Slovenci v Italiji in Avstriji.

Naši posebni uspehi:

  • Novembra 2018 smo bile na regijskem tematskem koncertu odraslih pevskih zasedb osrednje slovenske v regije v Trbovljah izbrane za nastop na sklepni prireditvi Sozvočenj 2018 v Slovenski filharmoniji
  • Junija 2019 smo se prvič udeležile mednarodnega tekmovanja, odpravile smo se v Tuhelj na Hrvaškem, kjer poteka tekmovanje “Zlatna lipa Tuhlja”. Uvrstile smo se v tekmovanje za veliki pokal tekmovanja in osvojile zlato plaketo ter priznanje za najbolj originalen izbor programa in interpretacijo.
  • Novembra 2019 smo se opogumile in se prijavile na regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb, ki je za osrednjo Slovenijo potekalo v Kočevju. Osvojile smo zlato priznanje in posebno nagrado za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi.

Ženski pevski zbor Biser so vodili:

  • Dean Telič Zavašnik (2002–2003)
  • Polona Štrubelj (2003–2009)
  • Manica Habjanič Gaberšek (2009–2011)
  • Ana Erčulj (2011–2017)

Od septembra 2017 zbor vodi Fernando Pablo Mejías.