O nas

Ženski pevski zbor Biser

Zbor je nastal leta 2002 v okviru kulturnega društva Lotos in se dela lotil z zanosom, kakršnega lahko vzbudi le glasba. Če se biseri ponašajo z raznolikostjo barv, oblik in izvora, lahko to tako v dobesednem kot prenesenem pomenu velja tudi za 15 članic zasedbe, ki prihajajo iz Grosuplja in okolice ter vsaka na svoj način bogatijo izročilo zbora. Repertoar zbora obsega izbor sakralnih in slovenskih ljudskih pesmi s poudarkom na modernejših priredbah.

 

V svoji bogati zgodovini je zbor večkrat nastopal na revijah na regionalni ravni in si s svojim zavzetim delovanjem v svoji okolici zagotovil sloves ene najkakovostnejših tovrstnih pevskih zasedb. To med drugim potrjujejo z nastopi v Rimu na povabilo veleposlanice Sv. sedeža v Vatikanu, z gostovanji na Hvaru, Korčuli, v Splitu ter Trogirju v sodelovanju z zasedbo Schola cantorum Umjetničke akademije Split ter z gostovanjem v Bruslju na povabilo  evropske poslanke Romane Tomc ob dnevu državnosti.

Sodelujejo z zamejskimi Slovenci v Italiji in Avstriji, z rednimi nastopi pa rade obogatijo tudi kulturno življenje v domačem okolju.

Od septembra 2017 zbor vodi Fernando Pablo Mejías.